Image Blog

Η τσάντα θαλάσσης της μαμάς

Στην υπόθεση “στη θάλασσα με το παιδί” η κλασσική, ελληνική οικογένεια έχει γράψει μεγάλη ιστορία! Πόσες φορές δεν έχεις δει αυτοκίνητα που ξεχειλίζουν από “μπαγκάζια”  σε σημείο που να σε κάνουν να αναρωτιέσαι, τι άλλο θα βγάλουν από μέσα, ή γονείς φορτωμενους με όλ’ αυτά που μπορεί να χρειαστούν κατά την παραμονή τους στην παραλία; 

Κακά τα ψέματα! Για να πας στη θάλασσα με το παιδί, ακόμη πιο δύσκολα με τα παιδιά, πρέπει να κάνεις μια μικρή μετακόμιση. Επειδή η οργάνωση είναι το παν, κυρίως για της μαμάδες που τα κάνουν όλα, πάμε να ετοιμάσουμε την τσάντα του “Sport Billy” με τα απαραίτητα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν απρόοπτα…

1. Αντιηλιακό!

Το νούμερο 1 must have προϊόν για την καλοκαιρινή μας τσάντα γενικότερα και όχι μόνο για την τσάντα παραλίας, πρέπει να είναι το αντιηλιακό υψηλής προστασίας για βρέφη και παιδιά . Όσο ευεργετικός και αν είναι ο ήλιος, άλλο τόσο επικίνδυνος είναι, πόσο μάλλον για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών. Γι’ αυτό δεν πρέπει να λείπει ποτέ!

2. Μωρομάντηλα

Το λατρεμένο προϊόν! Μας σώζουν κάθε στιγμή… Πόσες φορές το παιδί σας έχει κυλιστεί στην άμμο, κάποια την έχουν φάει κιόλας, έχει έρθει για να του βγάλετε από τα χέρια ή τα πόδια την ‘’ενοχλητική’’ άμμο;  Πόσες φορές το ταΐσατε στην παραλία και το φαγητό έχει διασκορπιστεί, στο μαγιό του, το μαγιό σας, την πετσέτα, την ξαπλώστρα του διπλανού και γενικά παντού; Η λύση, είναι μία ...τα  μωρομάντηλα !

3. Mini Φαρμακείο

Το νούμερο 3 must-have σ την τσάντα μας… Στην παραλία όταν με τα παιδιά, ποτέ δεν ξέρεις με τι θα έρθεις αντιμέτωπη… με μια μέλισσα, ένα κουνούπι, μια πετρούλα, έναν αχινό, κ.α. γι’ αυτό ένα after bite, ένα προϊόν για μικροπληγές και μώλωπες, αλλά και ένα after sun για ενυδάτωση, μπορεί και να χρειαστούν!;-) 

4. Θερμός & snack για να ταΐσουμε τα παιδάκια μας

Γεγονός είναι πως όταν πας με τα παιδιά στην παραλία, δεν πας, κάνεις μια βουτιά, στεγνώνεις, φεύγεις… Οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε εκδρομή! Τι κάνουμε λοιπόν, όταν το παιδί μας, μετά από το κολύμπι και το ατελείωτο παιχνίδι, αρχίσει να διψάει ή να πεινάει;  Μαμάδες έσω έτοιμες… Ο εξοπλισμός μας ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μας, από μπιμπερό, κουταλάκι, πιατάκι, μπουκάλι θερμός, μπολ για το snack…  Προτιμάμε να έχουμε μαζί μας κάτι ελαφρύ που ν’ αντέχει όσο περισσότερο γίνεται στις υψηλές θερμοκρασίες και επειδή σίγουρα θα πεινάσουμε κι εμείς ένα snack που θα μας χαρίσει  ενέργεια είναι απαραίτητο!

5.  Καπέλο

Ένα καπέλο ποτέ είναι αρκετό! Ιδανικά πάρτε περισσότερα από ένα μαζί σας, γιατί τα παιδιά δεν τα συμπαθούν ιδιαιτέρως, τα βγάζουν σε ανύποπτο χρόνο, με αποτέλεσμα είτε να κυνηγάμε καπέλα στην άμμο, είτε απλά ν’ αναρωτιόμαστε και ν’ αναζητούμε που πήγε το καπέλο!

6. Πετσέτα θαλάσσης

Μια πετσέτα μπορεί να μην είναι αρκετή, ειδικά με τη συχνότητα που μπαινοβγαίνουν τα παιδιά στη θάλασσα.

7. Παιχνίδια

Κουβαδάκια, φτυάρια, μπάλες και φουσκωτά, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους για αρκετή ώρα! 

8. Τέλος, μην ξεχάσεις τη φωτογραφική μηχανή, γιατί θα εξοικονομήσεις την μπαταρία του κινητού σου και θα βγάλεις ακόμη πιο όμορφες και καθαρές φωτογραφίες. ;-)

Μπορεί η προετοιμασία να φαίνεται βουνό και κουραστική, αλλά το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών σου είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή γι αυτό αξίζει ν’ αποτυπώσεις κάθε τους στιγμή! 

Λοιπόν, μικροί – μεγάλοι η τσάντα της μαμάς είναι έτοιμη...βουρ για παραλία!